Helsinki Universal Guitar Festival

  4th HELSINKI
UNIVERSAL
GUITAR
FESTIVAL

Perjantai 20.11 Savoy-teatteri

David Carmona on yksi Espanjan mielenkiintoisimmista flamencokitaristeista tällä hetkellä. Hän kuuluu yhteen Granadan tärkeimmistä flamencosuvuista, Flamenco on ollut läsnä hänen elämässään luonnollisella tavalla lapsesta lähtien. Manolo Sanlúcarin oppilas josta vanha mestari on sanonut: "hän on adoptiopoikani, ainut perilliseni, flamencokitaran tulevaisuus". David soitti Sanlúcarin ryhmässä viime vuodet tämän lavoilta vetäytymiseen saakka. Suomeen David tulee ensimmäistä kertaa, yhdessä perkussionistinsa kanssa esittämään uuden, lokakuussa ilmestyvän levynsä musiikkia. Hänen täydellisyyttä hipova tekniikkansa ei ole musiikissa oleellisinta, vaan pitkälle kehittynyt sävellyksellinen taju ja kyky välittää kuulijalle aidon Flamencon hengen kautta syvimpiä tunteitaan.

 Perjantai 20.11 Savoy-teatteri  

David Carmona - kitara
Agustín Diassera - perkussiot

 

Konsertin avaa kahden suomalaisen huippukitaristin muodostama duo.

Timo Kämäräinen ja Olli Haavisto ovat ystäviä vuosien takaa. Tämä kuuluu duon soitossa rohkeina, impulsiivisina ratkaisuina, luottamusta löytyy. Kummatkin kuuluvat Suomen kitaristieliitin kärkeen. Jokainen konsertti on fantastinen ja ainutlaatuinen seikkailu musiikin kiehtovassa maailmassa.

Timo Kämäräinen on esiintynyt ja levyttänyt useiden artistien ja yhtyeiden kanssa tyylilajien venyessä rockista ja jazzista nykymusiikkiin. Hänet tunnetaan luovana ja ilmaisuvoimaisena muusikkona ja tuottajana. Omaa musiikkiaan hän on julkaissut kahdeksan albumin verran.

Olli Haaviston ura on kulkenut J. Karjalaisen ja lukuisten muiden kautta Hoedown-yhtyeeseen, jonka viimeisin levytys Tuomari Nurmion kanssa on menestynyt hienosti. Ollin on luonnehdittu kuuluvan instrumenttinsa ehdottomaan eliittiin, ei yksin Suomessa vaan maailmanlaajuisestikin. Pedal steeliin olennaisesti kuuluvan country-sanaston lisäksi Olli on laajentanut ilmaisuaan moneen suuntaan, jazz ja ambient eivät ole vieraita. Ollin sooloalbumi "Pysäkkimusiikkia" julkaistiin vuonna 2004.

Perjantai 20.11 Savoy-teatteri

Timo Kämäräinen - kitara
Olli Haavisto - kitara